Chcete získat doktorát čokoládových věd ČVDr. a ještě si vyrobit vlastní pralinky, čokolády, ochutnávat tekoucí čokoládu a dozvědět se mnohé o čokoládě... prostě se stát na 1 den čokolatiérem?
Zážitkový den v Rožnovském pivovaru s pivním přípitkem a malou čokoládovou prezentací na úvod. Poté bude následovat návštěva provozovny čokoládovny umístěné v rámci firmy Pivovarská manufaktura na spodním dvoře pivovaru. Budete ochutnávat tekoucí čokoládu z temperovacích strojů, seznámíme vás s výrobou ganáží, naučíte se odlévat pralinkové skořápky, následně je budete plnit ganážemi a víčkovat. A že u toho budete celí od čokolády? To budou všichni. Následně si odlejete své tabulkové čokolády, podle vlastního uvážení je budete zdobit mixem oříšků nebo mrazem sušeného ovoce. Tvořivosti se meze nekladou. Během všeho váš čekají ochutnávky surovin, odpočinete si u malého masovo-sýrové občerstvení na harmonizaci chutí a na závěr se můžete těšit na oběd v nově otevřené restauraci na Pivovarských humnech. Samozřejmě si odnesete vzorky vámi vyrobených pralinek, čokolád a marcipánu.
Přivítáme Vás u nás v pivovaru kolem 9.30 hodiny, po pivním přípitku bude následovat malá prezantace, ve které se dozvíte něco z historie Rožnovského pivovaru, která je více než 300letá. Poté vklouzneme do světa čokolády, dozvíte se o jejich druzích, zpracování a jak to řemeslně děláme v naší čokoládovně my.
Pak přichází na řadu naše milé kolegyně z čokoládovny. Stanete se součástí jejich pracovního dne. Ukáží Vám, jak se průmyslově temperuje čokoláda. Takto ztemperovanou čokoládu budete poté odlévat do forem na čokolády, které si budete sami zdobit (tvořivosti se meze nekladou).
Čeká Vás také odlévání pralinkových skořepin do forem, jejich chlazení a následné plnění ganážemi a víčkování.
Na vlastní kůži si vyzkoušíte i tvarování marcipánu a jeho polévání čokoládou a následné zdobení.
A vše, co si vyrobíte, to si pak odnesete domů, abyste se doma mohli pochválit.
Součástí dne je samozřejmě ochutnávka surovin, kterých budou před vámi hromady.
Během dne Vás ještě čeká malá masovo-sýrová svačinka s teplým nápojem a oběd v naší nové restauraci na Pivovarských Humnech v bývalé sladovně.
Prostě den, na který jen tak nezapomenete!